7 Ting Du Kan Lave Med Dine Børn I Esbjerg, Helt Gratis

Det er altid en opgave at finde ud af, hvad man skal give sig til med sine børn. Vi har samlet 7 ting du kan lave med dine børn i Esbjerg og omegn - helt gratis.

#1 Nørreskoven ved Gl. Vardevej

Udover at være Esbjergs sportsmekka, ligger der mange andre aktiviteter på Gl. Vardevej, som byens indbyggere kan bruge til fri afbenyttelse. Når foråret kommer, er dette stedet at tage dine børn med hen, hvor det næsten oser af en stemning af Tiergarten i Berlin.

Nørreskoven byder bl.a. På dyrepark, legepladser, fodboldbaner, frisbeegolf samt en masse dejlig natur. Her er der lavet stier, hvor du både kan gå, løbe og cykle igennem store træer, søer og et rigt dyreliv. Tag hunden med.

#2 Hjerting strandpark

Lidt nord for Esbjerg ligger omegnens bedste strand ved byen Hjerting. Med en lang strandpromenade, som løber langs caféer på den ene side, og volleybaner, hængekøjer og strand på den anden, kan man hurtigt bruge en dag med eller uden sine børn.

Fortsætter man videre ud af promenaden, har der været landskabsarkitekter med til at designe omgivelserne, som skifter til stier fyldt med træer og ikke mindst en formidabel badebro. Dette er et af vestkystens ultimative steder at tage hen, når sommeren for alvor rammer landet.

Forglem ej - De 4 Hvide Mænd på vejen.

#3 Tjæreborg mountainbikebane ved beton-søen

Tager man i stedet syd for Esbjerg, kommer man til byen Tjæreborg. Ligesom Hjerting, ligger denne by ca. 8 kilometer fra Esbjergs bymidte. Tjæreborg har utrolig mange søer, som er skabt af gamle grusgrave.

Nogle af disse er blevet lavet til naturparker, hvor den mest kendte er beton-søen.

Søen er omgivet af en vandrerute, hvor der er opstillede bænke samt et træhus med tilhørende grill- og bålplads. Imellem de mange træer og bakker er der lavet et 7 km langt mountainbike spor, som er inddelt i sværhedsgrader.

Der er også små øvebaner, hvor børn starter i en rigtig tidlig alder med at cykle.

#4 Esbjerg Bibliotek

Inde i Esbjerg Centrum ligger det fantastiske hovedbibliotek. Udover at have en masse bøger, film og musik som man kan låne, har de også gratis arrangementer at byde på. Børnebiograf, hækleklubber og koncerter er ofte på programmet, som man kan finde på deres hjemmeside.

Derudover ligger det ud til en stor gratis parkeringsplads, hvor man også kan spille basketball eller stå på enten rulleskøjter, løbehjul eller skateboard. Imellem ligger de studerendes hus, også bare kaldet Huset, som byder på både gratis the og kaffe.

#5 Broen shoppingcenter

Dette lyder umiddelbart ikke som et sted, hvor man går hen, uden at få pungen op af lommen. Vil man dog på en rigtig gåtur igennem dem blomstrende by, hvor gågaden har fået et nyt og smukt arkitektonisk look, kan man fortsætte ned i byens nye storcenter, Broen.

Her bliver der jævnligt lavet gratis tiltag inde i centeret, hvor der er børneunderholdning i form af klovne, opstillede dinosaurer, ansigtsmaling eller fastelavnsfester.

#6 Byparken & Lergravssøen

Når man har fået nok af larmen i centrum, kan man hurtigt gå nogle hyggelige ture væk fra menneskemængden, og finde nogle skønne stier. Hvis man går op af Torvegade, kan man for enden se Esbjerg Musikhus.

Bagved ligger der en lækker park med tilhørende legeplads og gratis koncerter om sommeren. Man kan enten følge den nye bro, som giver udsigt over hele Esbjerg havn, eller man kan gå modsatte vej, og gå om på den anden side af jernbanen.

Længere ude ligger nemlig Lergravssøen. Her er der endnu en legeplads. Man kan gå en tur rundt om søen, hvor folk ofte står og fodre ænder eller nyder stilheden.

#7 Vadehavet & National Cycling Route 12

Kort fra Esbjerg ligger Danmarks største nationalpark, nemlig Vadehavet. Dette er et af de vigtigste vådområder i verden, med et rigt plante- og dyreliv. I 2014 kom den danske del af Vadehavet med på UNESCO’s liste over de ypperste naturområder i verdensarven.

Der er mange måder at opleve Vestkysten på, men en af de bedste er på cykel, især i medvind. Fra Norge går der en autoriseret og skiltet cykelrute, som strækker sig over 6000 kilometer. Denne cykelrute går lige igennem Esbjerg, og den kan man følge hele vejen langs kysten.

Ugeneret af biler, kan man følge den fantastiske cykelsti, som ligger i læ for vestenvinden. Denne sti har masser at byde på, som diger, sluser, får, fritidshuse og meget mere.

Der er masser af ting man kan lave gratis i Esbjerg og omegn, kun fantasien sætter grænser. Summer is coming.

Tak til Net2Kompagniget
Et stort tak til Net2Kompagniget, der via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Net2Kompagniet leverer blandt andet montering af vinduer.

Image: Jumpstory
Relaterede indlæg